Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Позов прокурора задоволено – стягнуто кошти на користь відділу освіти Чернігівської міськради

  

Рішенням Господарського суду Чернігівської області визнано недійсними додаткові угоди, укладені до договору про закупівлю газового палива для закладів освіти м. Чернігова та стягнуто до місцевого бюджету майже 65 тис. грн, надмірно сплачених на їх виконання.

Як встановлено прокурором, укладання між відділом освіти та газопостачальною організацією п’яти додаткових угод призвело до збільшення вартості газового палива та зменшення обсягу його постачання майже на 60%. У результаті чого забезпечення навчальних закладів теплом вистачило лише на 4 місяці замість передбаченого договором всього 2021 року.

Прокурором в суді доведено, що укладення таких додаткових угод спричиняє шкоду інтересам держави, оскільки суб`єкт господарювання, не маючи на те законних підстав, майже щодня підвищував ціну на газ упродовж опалювального періоду, що призвело до переплати бюджетних коштів.

Враховуючи обґрунтованість вимог прокурора та очевидне порушення норм бюджетного законодавства, оскаржувані додаткові угоди визнано недійсними, безпідставно отримані газопостачальною організацією кошти підлягають стягненню до бюджету.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 638