Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Наловив риби на 400 тис. грн – обвинувальний акт щодо мешканця Чернігівського району скеровано до суду

  

За процесуального керівництва Козелецької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Чернігівського району за незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

Встановлено, що 58-річний мешканець Куликівської громади за допомогою трьох сіток порожевих на озері Вільжин поблизу с. Кладьківка, в межах об’єкту природно-заповідного фонду – гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Заплавні озера», здійснив незаконний вилов риби цінних видів у кількості 33 штуки. Сума збитків, спричинених навколишньому природному середовищу становить майже 400 тис. грн.

Разом із обвинувальним актом до суду направлено цивільний позов щодо стягнення з обвинуваченого вищезазначеної суми для відшкодування заподіяної шкоди.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Козелецької окружної прокуратури

кількість переглядів: 631