Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

За втручання прокурора бюджет Чернігівської міської ради поповниться на 165 тис. грн.

  

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов прокуратури в інтересах Чернігівської міської ради до приватного товариства щодо стягнення майже 165 тис. грн безпідставно збережених коштів внаслідок використання земельної ділянки площею 1727 кв. м без правовстановлюючих документів.

Прокурором встановлено факт використання суб’єктом господарювання нерухомого майна - кафе «Янтар» - загальною площею 780 м2 на земельній ділянці комунальної власності в місті Чернігові. Однак, власник майна ухилявся від укладення договору оренди землі.

Користування земельною ділянкою, на якій розташована нежитлова будівля, належна суб’єкту господарювання, протягом періоду з моменту реєстрації ним права власності на вказаний об’єкт нерухомості до моменту реєстрації права оренди на указану земельну ділянку здійснювалося за відсутності правовстановлюючих документів. Відтак, орендна плата за фактичне володіння і користування цією земельною ділянкою товариством до місцевого бюджету не сплачувалася.

З урахуванням наведеного, позиція прокурора, що ґрунтувалася на зібраних беззаперечних доказах та узгоджувалася із судовою практикою з аналогічних спорів, судом підтримана: позов про стягнення на користь Чернігівської міської ради 165 тис. грн задоволено у повному обсязі.

Подальша робота з цих питань триває.

Принагідно закликаємо органи місцевого самоврядування, інших свідомих та зацікавлених осіб своєчасно інформувати органи прокуратури області про відомі факти використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів для забезпечення захисту економічних інтересів територіальних громад в межах строків позовної давності в судовому порядку.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 538