Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Виправдовував та заперечував збройну агресію РФ проти України – судитимуть жителя Чернігівщини

  

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця одного з райцентрів області за вчинення умисних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у серпні-вересні 2022 року чоловік, використовуючи власну сторінку у соціальній мережі, поширював матеріали, у яких виправдовував злочинні дії російських військ та заперечував окупацію частини території України. У дописах збройна агресія РФ представлялась як внутрішній громадянський конфлікт.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації (вираження прихильності) до військових країни-агресора.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 717