Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Збирав дані для спецслужб РФ – судитимуть жителя Чернігівщини

  

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Новгород-Сіверського району Чернігівської області за надання інформації про розташування Збройних Сил України державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, чоловік співпрацював з представником спецслужби РФ. Під час окупації Новгород-Сіверського району його затримали військові країни-агресора. Однак, невдовзі відпустили після того, як обвинувачений розповів їм, що виконує завдання російського куратора.

Після деокупації захоплених територій Чернігівської області завербований громадянин збирав інформацію про місцезнаходження та кількість військовослужбовців, техніки Збройних Сил України та інших військових формувань. Отримані відомості він надсилав представникам країни-агресора на один з Інтернет-месенджерів.
Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 521