Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Зобов’язано привести протирадіаційне укриття при закладі дошкільної освіти у стан готовності до використання

  

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури до Відділу освіти Ріпкинської селищної ради, визнано протиправною бездіяльність та зобов’язано вжити заходів до приведення протирадіаційного укриття у стан, придатний для використання в умовах воєнного стану.

Прокурором під час вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері охорони дитинства встановлено, що на балансі відділу освіти перебуває захисна споруда площею понад 200 м кв місткістю 320 осіб, призначена безпосередньо для укриття вихованців навчального закладу. Однак, упродовж тривалого часу відділом не забезпечено облаштування укриття відповідно до вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

За втручання прокурора протирадіаційну захисну споруду буде приведено у належний стан та поновлено інтереси держави й учасників освітнього процесу.

Наразі на розгляді у суді перебуває ще два позови вказаної категорії, у яких балансоутримувачі захисних споруд, розташованих при навчальних закладах області, дотепер не забезпечили їх схоронність та приведення у стан готовності до використання за призначенням.

Робота на даному напрямі триває.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 573