Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

Судитимуть військовослужбовця Росії за погрози вбивством місцевого мешканця с. Ягідного

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця країни-агресора за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час окупації села Ягідного Чернігівського району Чернігівської області військовослужбовець РФ, який проходив службу у військовій частині 55115, котра дислокується в м. Кизил республіка Тива Російської Федерації, здійснив жорстоке поводження з місцевим жителем.

Зокрема, молодший сержант збройних сил Російської Федерації, вимагаючи інформацію про розташування Збройних Сил України, відвів місцевого мешканця за територію шкільного подвір’я та наказав стати спиною до бетонного забору. Після поставлених численних запитань потерпілому та неотримання бажаного результату, військовослужбовець з метою викликати страх та реальну загрозу для життя у чоловіка здійснив чергу пострілів з автомата Калашникова прямо над його головою. Продовжуючи такий «допит», зірвав бойову гранату зі свого поясу та кинув прямо під ноги потерпілому. Такими діями обвинувачений вчинив катування та завдав значних моральних страждань мирному мешканцю.
Після знущань військовий наказав потерпілому прослідувати до підвалу школи, в якому в якості «живого щита» утримувалося населення села.

 

За вчинене молодшому сержанту збройних сил РФ загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими СБУ Чернігівської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 846