Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

За принципової позиції прокуратури захищено інтереси територіальної громади міста Чернігова

  

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів територіальних громад, зокрема щодо дотримання вимог законодавства про передачу об’єктів соціальної сфери у комунальну власність.

Установлено, що під час приватизації УДППЗ «Укрпошта» у 2015 році до статутного капіталу новоствореного приватного акціонерного товариства не увійшов гуртожиток, розташований по вул. 1 Травня, 179а у м. Чернігові, та залишився на його балансі як державне майно.

Незважаючи на наявність правових підстав, указаний об’єкт житлового фонду залишався непереданим у комунальну власність територіальної громади міста та продовжував використовуватися приватним суб’єктом господарювання.

З метою поновлення інтересів держави та житлових прав мешканців будинку прокурор звернувся до суду в інтересах Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України до Чернігівської міської ради про зобов’язання прийняти до комунальної власності територіальної громади міста гуртожиток площею понад 1,45 тис. м2 орієнтовною вартістю 22 млн грн.

Підтримавши принципову та аргументовану позицію прокуратури, рішенням Господарського суду Чернігівської області від 25.04.2023 позов задоволено в повному обсязі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 410