Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

Трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи за фактами готування, замаху та таємного викрадення чужого майна (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185,  ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, на початку серпня 2022 року мешканець Ніжинського району, з метою таємного викрадення чужого майна на території Чернігівської області з проникненням до господарств, квартир та інших сховищ, створив та очолив стійку організовану злочинну групу, до складу якої увійшли двоє його знайомих.

Організатор злочинної схеми здійснював загальне керівництво організованою групою, підшукував об’єкти для подальшого скоєння крадіжок, розподіляв ролі між її учасниками.

З метою вчинення злочинів та недопущення викриття, правопорушники використовували електронний пристрій з камерою малого розміру (ендоскоп), пригнічувачі радіочастот, GPS-трекери із магнітами для приєднання до транспортних засобів, радіостанції, відмички замків та автомобілі різних марок.

Загальна сума збитків завданих злочинною діяльністю організованої групи становить понад 1 млн грн.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Водночас двох з них звільнено у зв'язку з внесенням кожним застави у розмірі майже 1,5 млн грн.

Викриття протиправної діяльності проводилося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УКР ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 486