Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Викопав ставок для відеоблогу: житель Чернігівської області потрапив під суд. ВІДЕО

Викопав ставок, щоб знімати відео-блог про вирощування раків, і потрапив під суд. У прокуратурі порушили кримінальне провадження, жителя Корюківки Сергія Старостіна обвинувачують в безгосподарському використанні землі.

Ставок житель Корюківки Сергій Старостін викопав минулоріч одразу після того, як оформив право власності на землю. Ділянку огородив парканом. Хотів розводити в ставку рибу й раків і знімати про це блог.

Поряд – болото, ґрунтові води близько – де трактор вирив ковшем глибше, стоїть вода. Кілька дорослих карасів господар закинув у яму торік, вони почали розмножуватися.

Раків зараз випускає у сусіднє болото. Каже, вони тут почуваються добре.

«Це вже буде третій рік поспіль, як я сюди запускаю раків. І ще один нюанс – дуже недалеко сміттєзвалище, буквально 700 метрів звідси, а вода чиста. Раки тут живуть».
Але для цього, каже Сергій, довелося розчистити болото від заростей і від стихійних смітників.

На своїй ділянці Сергій запланував вирощувати плодові та декоративні дерева, поставити теплиці і розширити ставок, де хотів розводитиме раків, рибу, згодом відкрити платну риболовлю. Про все, що робить, знімає відео і викладає в Уoutube.

Що він використовує землю не за призначенням, виявила місцева прокуратура. Обвинувачують його в тому, що він вирив ставок на земельній ділянці, яка має сільськогосподарське призначення, каже заступник керівника Корюківської окружної прокуратури Артем Олєйников.

«Обвинувальний акт кримінального провадження за обвинувачення місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 254 Кримінального Кодексу України, яка передбачає відповідальність за безгосподарське використання земель».
За це Сергію Старостіну суд може призначити штраф від 17 тисяч гривень до 51 тисячі або посадити за ґрати до двох років.

Суспільне:Чернігів

 

кількість переглядів: 5807