Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2018

Під процесуальним керівництвом прокуратури розслідуються кримінальні провадження, розпочаті за фактом насильницької смерті малолітньої дитини

Ніжинським відділом поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження, розпочате за фактом заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть малолітньої дитини у с. Мильники Ніжинського району.

У ході розслідування установлено, що 20.03.2018 від фельдшера швидкої медичної допомоги надійшло повідомлення про те, що при виїзді за вищевказаною адресою лікарями констатована смерть дитини, 26.10.2015 року народження.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група у складі першого заступника керівника місцевої прокуратури, судово-медичного експерту, співробітників поліції.

Оглядом тіла дитини на місці події виявлено численні синці та садна на голові, кінцівках та тулубі.

За вказаним фактом слідчим відділенням Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області 20.03.2018 зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

За результатами судово-медичного дослідження встановлено попередню причину смерті дитини – черепно-мозкова травма, забій головного мозку, що є наслідком дії тупого предмету.

Згідно фактичних даних малолітня дитина піддавалася систематичному жорстокому побиттю з боку співмешканця власниці будинку, де проживала сім’я. Тілесні ушкодження отримані після одного з таких побиттів і стали причиною смерті дитини.

За підозрою у вчиненні даного злочину невідкладно затримано чоловіка, якому 21.03.2018 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Ухвалою слідчого судді Новозаводського суду м. Чернігова від 22.03.2018 підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

У провадженні проведено необхідні першочергові слідчі дії, призначено ряд експертиз.

За результатами огляду тіла, розтину, інших матеріалів провадження ознак, які б свідчили про зґвалтування померлої на даний час не встановлено. На сьогодні таких даних не отримано і при огляді відібраної у матері старшої доньки.

Крім того, враховуючи, що тілесні ушкодження виявлено і у сестри померлої, 21.03.2018 поліцією зареєстровано кримінальне провадження за фактом нанесення умисних легких тілесних ушкоджень дитині, 2013 року народження, яка на даний час перебуває у Ніжинській центральній районній лікарні. У ході спілкування з психологом дитина підтвердила, що тілесні ушкодження їй постійно наносив «дядя».

Стосовно горе-матері, яка не забезпечила належного виконання обов’язку по догляду за дітьми, 21.03.2018 зареєстровано кримінальне провадження, за ознаками злочину, передбаченого ст. 166 КК України.

Також, відносно службових осіб органів виконавчої влади прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило настання тяжких наслідків – смерті дитини, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Досудове розслідування усіх проваджень триває, хід розслідування взято на контроль.   

кількість переглядів: 1684