Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

За незаконний видобуток нафти на судитимуть двох мешканців Чернігівщини

За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Прилуцького району за обвинуваченням у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (нафти) за ч. 2 ст. 240 КК України.

За даними слідства, вказані особи, діючи за попередньою змовою та не маючи спеціального дозволу на видобування корисних копалин загальнодержавного значення, самостійно встановивши фланці та кран, облаштували для незаконного видобутку недіючу нафтову свердловину, розташовану поблизу одного із сіл Ніжинського району. З неї вони незаконно видобули нафту, завдавши державі збитків у розмірі 1 млн 244 тис. грн.

З метою відшкодування завданої шкоди прокурором до обвинувачених заявлено цивільний позов. На їх рухоме та нерухоме майно накладено арешт.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 989