Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

Задоволено позов прокуратури щодо знесення самочинного будівництва на землях лісового фонду

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до лісогосподарського підприємства про зобов’язання привести земельну ділянку лісового фонду у первинний стан.
 
Установлено, що на земельній ділянці, яка перебуває у постійному користуванні лісогосподарського підприємства невідомою особою споруджено двоповерхову будівлю площею 51 кв.м. Однак, дозвільні документи на здійснення будівництва об’єкту нерухомості на території земель державного лісового фонду не надавалися.
 
Як наслідок, самовільне зайняття земельної ділянки вказаного призначення порушує встановлений законодавством правовий режим її використання, а також завдання та принципи земельного законодавства щодо охорони земель, як об'єкта права власності Українського народу, та забезпечення її раціонального використання.
 
Заслухавши беззаперечні доводи прокурора під час судового засідання та проаналізувавши подані докази, суд задовольнив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі та зобов’язав підприємство привести земельну ділянку лісогосподарського призначення у первинний стан шляхом знесення самочинного будівництва.
 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 313