Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Координаційна нарада керівників правоохоронних органів області щодо протидії злочинності, захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану

Під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури проведено координаційну нараду, на якій обговорено ефективність взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності, захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.
 
Захід відбувся за участі керівництва ГУНП в Чернігівській області, Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, УСР в Чернігівській області, Управління СБУ в області, Чернігівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області, керівників окружних прокуратур та територіальних підрозділів Національної поліції.
 
Учасники наради визначили основні пріоритетні напрями роботи на найближчий час: протидія кримінальним правопорушенням, пов’язаним зі збройним конфліктом, проти основ національної безпеки України, самовільним зайняттям земель, незаконним використанням лісових ресурсів, корисних копалин, корупційними схемами, а також незаконним використанням бюджетних коштів, гуманітарної або безоплатної допомоги. Зосередили увагу на необхідності вжиття додаткових заходів для виявлення таких злочинів, їх ефективного розслідування з метою притягнення до відповідальності винних осіб.
 
Окремо обговорили шляхи боротьби з новими формами шахрайств, зокрема вчинених шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, а також заволодінням грошовими коштами громадян під виглядом реально існуючих соціальних програм, надання допомоги благодійними організаціями.
 
Керівники силових відомств висловили своє бачення взаємодії та вирішення піднятих питань. Підводячи підсумки наради, керівник обласної прокуратури наголосив на необхідності негайної активізації діяльності правоохоронних органів на пріоритетних напрямах та невідкладного вирішення обговорених проблем.
 
Як результат, учасники наради узгодили ряд першочергових заходів, спрямованих на попередження та протидію злочинності в умовах воєнного стану.
 
                
                             
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 693