Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2015

Щорська районна газета "Промінь", 17 червня: "Минулого четверга прокурор Чернігівської області, старший радник юстиції Віктор Носенко провів особистий прийом громадян у Щорсі. Користуючись нагодою, ми попросили його відповісти на декілька запитань."

 

Особистий прийом прокурора

 
 
 
Минулого четверга прокурор Чернігівської області, старший радник юстиції В.О. Носенко провів особистий прийом громадян у Щорсі. (Раніше він побував з аналогічною метою в Бахмачі та Борзні). Користуючись нагодою, ми попрохали його відповісти на декілька запитань.

- Вікторе Олексійовичу, які результати Вашого спілкування з мешканцями Щорсівщини?
 
- На офіційний прийом записалися лише троє громадян, проте така мала чисельність, напевно, пояснюється тим, що восени минулого року тут вже зустрічався з людьми заступник обласного прокурора В.Б. Данішевський, й ряд існуючих проблем вдалося розв’язати. Стосовно сьогоднішніх звернень, то заявники порушили різні питання, зокрема – і стосовно земельних відносин. Вони оформили відповідні заяви, котрі незабаром розглядатимуться, отримана інформація перевірятиметься.
 
- Як Ви оцінюєте роботу районної прокуратури?
 
- Вцілому – як задовільну. Серед іншого хотів би зазначити, що співробітники прокуратури здійснюють належний контроль за діяльністю правоохоронних органів. У ході перевірок ними виявлено факти затягування розслідувань, необ’єктивного підходу, ухвалення передчасних рішень про закриття кримінальних проваджень. У рамках реагування 4 постанови скасовано, внесено вимоги до керівництва правоохоронців стосовно притягнення винних до відповідальності.
Важливим аспектом роботи прокуратури району є і захист інтересів держави та громадян у сфері земельних відносин. Зокрема – у питаннях належного нарахування та сплати орендної платні сільгоспвиробниками.
У полі постійної уваги також протидія корупції (цьогоріч складено 1 протокол про виявлене корупційне діяння). Загалом же пріоритетом для прокуратури є не гонитва за показниками, а забезпечення нормального рівня дотримання чинного законодавства. 
 
- У рамках реформування прокуратури України – що чекає на прокуратуру Щорського району?
 
- Зміни відбудуться обов’язково, але деталі та строки цього процесу ще узгоджуються. Попередньо вирішено, що в північно-східній частині Чернігівської області буде утворено міжрайонну прокуратуру з центром у Мені. Власне, у Щорсі надалі діятиме представництво прокуратури місцевого рівня, але зі штатом значно меншим, ніж зараз.
 

Олег МІРОШНИЧЕНКО

кількість переглядів: 2580