Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2016

Прокуратурою області порушень при розпорядженні та використанні земельних ділянок, виділених під забудову житла та облаштування фізкультурно-оздоровчого комплексу, не допущено

З метою об’єктивного  інформування громадськості  щодо  будівництва житлових будинків по вул. Князя Чорного, 11а, Жабинського, 2а та фізкультурно-оздоровчого комплексу (шосе Київське, 1в) у м. Чернігові повідомляємо про наступне.
До прокуратури області із запитом на публічну інформацію про цільове використання земельних ділянок на розі вулиць Князя Чорного та Кирпоноса, в районі Київського шосе та по вул. Жабинського, 2а в м. Чернігові, будівництво на них звернувся редактор інформаційного видання «Чернігівщина Люстрація та Антикорупція» Підгорний О.В.
Інформацію щодо запитуваних земельних ділянок надано 01.02.2016, а саме: про рішення органу місцевого самоврядування, якими їх передано в постійне користування; цільове призначення; документ, який посвідчує право постійного користування та про перебування на балансі прокуратури зазначених земельних ділянок.
У зв’язку із незгодою із об’ємом наданої інформації запитувачем відповідь прокуратури оскаржено до Чернігівського окружного адміністративного суду, який частково задовольнив позов та зобов’язав прокуратуру надати інформацію щодо користування та розпорядження земельними ділянками: «Позов задовольнити частково. Зобов’язати прокуратуру Чернігівської області відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» надати відповідь на запит редактора інформаційного видання «Чернігівщина Люстрація та Антикорупція» Підгорного Олександра Віталійовича від 26.01.2016 № 6 щодо користування та розпорядження земельними ділянками, зазначеними в запиті».
Прокуратурою постанову суду виконано відразу після її вступу в законну силу та запитувачу надано інформацію (14.04.2016) про користування та розпорядження земельними ділянками, а саме: крім інформації, наданої раніше, поінформовано про замовника будівництва, інвестора, забудовника, стан готовності об’єктів.
За заявою Підгорного О.В. внесено відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 382 КК України за фактом невиконання посадовими особами прокуратури Чернігівської області рішення суду. Досудове розслідування триває.
Вкотре щодо будівництва житлово-адміністративно житлового комплексу  по вул. Жабинського, 2а у м. Чернігові повідомляємо наступне.
Рішенням Чернігівської міської ради від 30.01.2014 прокуратурі області на праві постійного користування надано земельну ділянку площею 1,3 га для будівництва житлово-адміністративного комплексу по вул. Жабинського, 2а.
Згідно з договором від 19.02.2014 генпідрядником-інвестором будівництва визначено ТОВ «Житлобудсервіс», яким відповідно до його умов взято на себе права та обов’язки забудовника, в тому числі повне забезпечення фінансування будівництва та передачу замовнику 4%  загальної площі від збудованого житла.     
Це житло перебуватиме в комунальній власності та буде надано  працівникам прокуратури як службове житло.
Містобудівною документацією передбачалася забудова ділянки в чотири черги, з яких дві – вже збудовано. Триває процес введення в експлуатацію.
Третю чергу скориговано генпідрядником будівництва з урахуванням думки громадськості. Від забудови четвертої черги прокуратура області відмовилася задля створення парку.
Жодних порушень законодавства при забудові земельної ділянки не допущено.   
Прокуратура області найбільше зацікавлена в дотриманні прав та законних інтересів як жителів прилеглих до будівництва територій, так і всіх чернігівців.
На даний час, зважаючи, що жодна із збудованих черг в експлуатацію не прийнята, житло працівникам прокуратури не виділялося.
Варто зауважити, що для отримання в м. Чернігові службового житла на черзі перебуває майже 50 працівників органів прокуратури.
Щодо будівництва житлового будинку по  вул. Князя Чорного  в м. Чернігові інформуємо.
Рішенням Чернігівської міської ради від 26.02.2010 затверджено проект землеустрою та передано в постійне користування прокуратурі Чернігівської області земельну ділянку площею 0,1854 га на розі вулиць Князя Чорного та Кирпоноса (нині: вул. Князя Чорного, 11а) в м. Чернігові для будівництва 1-ої черги: житлового будинку із вбудованими приміщеннями адміністративного та соціально-побутового призначення.
Право прокуратури області на постійне користування землею посвідчено державним актом від 12.03.2010 серії ЯЯ № 375922.
Відповідно до умов договору від 17.05.2010 генпідрядник-інвестор,  ВАТ «Домобудівник», за власні кошти здійснював будівництво зазначеного житлового будинку відповідно до проектно-кошторисної документації на умовах  передачі замовнику  визначеного умовами договору житла.
Збудований житловий будинок введено в експлуатацію (листопад 2011 року). На виконання умов договору ВАТ «Домобудівник» передав у комунальну власність квартири, виділенні працівникам прокуратури в якості службового житла.
Решта житла від збудованого реалізовано забудовником за ринковою ціною з метою отримання прибутку.
Звертаємо увагу, що після завершення будівництва ВАТ «Домобудівник»   здійснювало господарську діяльність і лише у листопаді 2013 року (через  2 роки) розпочалася процедура банкрутства.
Щодо будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу інформуємо.
Рішенням Чернігівської міської ради від 28.04.2011 затверджено проект землеустрою та передано в постійне користування прокуратурі Чернігівської області земельну ділянку площею 2,0 га в м. Чернігові в районі Київського шосе (нині: шосе Київське, 1в) для облаштування фізкультурно-оздоровчого комплексу.
Право прокуратури області на постійне користування землею посвідчено державним актом від 11.05.2011 серії ЯЯ № 376407.
За умовами договору підряду від 17.04.2012 забудова здійснювалася за рахунок коштів підрядника ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник».
Комплекс у березні 2013 року введено в експлуатацію.
На підставі витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (серія ЕАР № 116188 від 12.02.2014 року)  прокуратурою Чернігівської області здійснено державну реєстрацію права власності, що підтверджено свідоцтвом про право власності на нерухоме майно (серія САВ № 800941 від 12.02.20141-3) на комплекс службових приміщень.
Утримання комплексу, так як і адміністративних приміщень прокуратури області, здійснюється за рахунок кошторисних видатків, затверджених Генеральною прокуратурою України.  
Фізкультурно-оздоровчий комплекс використовується за цільовим призначенням, в тому числі за участю ветеранів прокуратури, інших правоохоронних та судових органів.
У засобах масової інформації прокурор області неодноразово наголошував на можливості громади міста користуватися комплексом для організації та проведення спортивних заходів.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області        

кількість переглядів: 2145