Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

За апеляційною скаргою прокурора колишнього посадовця Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації засуджено до реальної міри покарання

   

За скаргою прокурора апеляційним судом області скасовано вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким колишнього заступника директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації засуджено за розтрату та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Заступника директора Департаменту визнано винною у розтраті, шляхом зловживання службовим становищем 6 тис грн та заволодінні 30 тис грн бюджетних коштів, які в червні 2015 року попередньо перераховано одному із підприємців за надання послуг з оренди спортивного обладнання згідно з укладеним договором, об’єм яких не відповідав дійсності.

Суд  першої інстанції, ухвалюючи у квітні 2016 року вирок, не погодився із позицією державного обвинувача, який пропонував призначити міру покарання, пов’язану з реальним позбавленням волі, та звільнив від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

Водночас, враховуючи ступінь тяжкості та суспільну небезпечність вчиненого злочину, прокуратурою області рішення суду оскаржено у зв’язку із  неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, оскільки при призначенні покарання за вчинення корупційного злочину ст. 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням) не застосовується.

Апеляційний суд  підтримав позицію прокурора та засудив посадовця до  1 року позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в органах  державної влади  та місцевого самоврядування, на підприємствах, установах, організаціях державної і комунальної власності строком на 1 рік.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1669