Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

За ініціативи Менської місцевої прокуратури у розпорядження держави повернуто 19 га землі вартістю близько 1 млн грн

  

Рішенням Щорського районного суду задоволено позов Менської місцевої прокуратури, заявлений на захист інтересів держави у сфері земельних відносин.

Вивченням режиму використання земель сільськогосподарського призначення Менською місцевою прокуратурою встановлено, що відповідно до розпорядження Щорської державної адміністрації від 16.05.1997 жителю Сновського району надано у постійне користування земельну ділянку площею 18,7 га на території Гірської сільської ради для організації селянського /фермерського/ господарства.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб–підприємців та громадських формувань, селянсько–фермерське господарство «Надія», яке зареєстрував громадянин, припинило діяльність та 07.11.2005 знято з державної реєстрації.

Земельна ділянка роками за цільовим призначенням не використовувалася та заросла бур’янами. Земельний податок за неї не сплачувався.

Відтак, Менською місцевою прокуратурою до суду подано заяву про визнання припиненим права постійного користування земельною ділянкою.

Щорський районний суд з доводами прокуратури погодився, визнав припиненим право постійного користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею 19 га.

Як результат, право держави в особі Сновської міської ради на розпорядження земельною ділянкою вартістю близько        1 млн грн відновлено.

За інформацією Щорського відділу
Менської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1334