Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2020

Верховним Судом сформовано остаточну правову позицію у справі за позовом прокурора про повернення у розпорядження держави 80 гідротехнічних споруд

  

Верховний Суд 29.01.2020 відмовив у задоволенні касаційної скарги суб’єкта господарювання, підтвердивши правомірність вимог прокурора та  правильність висновків судів першої та апеляційної інстанцій.

Нагадаємо, факт незаконного використання приватним суб’єктом державного майна – 80 водогосподарських споруд для здійснення промислового риборозведення виявлено прокуратурою Чернігівської області у межах реалізації представницьких повноважень.

Установлено, що у 2011 році між державним підприємством «Укрриба» та приватним підприємством укладено договір та додаткову угоду до нього про передачу права експлуатації гідротехнічних споруд, а також пов’язаних з ними робочих машин та обладнання для рибогосподарської діяльності.

Оскаржуваний договір укладений з порушенням норм законодавства, зокрема Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та мав удаваний характер, оскільки фактично між сторонами виникли правовідносини з оренди державного майна.

При цьому розмір оплати за користування майном також не відповідав вимогам діючого законодавства.

Постанова Верховного Суду у даній справі є остаточною та оскарженню не підлягає.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1532