Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2021

До Чернігівського «блогера», який фільмував власні правопорушення, застосовано примусові заходи медичного характеру

         

Наприкінці 2019 року в м. Чернігові набули неабиякого розголосу факти вчинення місцевим мешканцем хуліганських дій із застосуванням предметів, спеціально пристосованих до спричинення тілесних ушкоджень.

Жертвами вказаної особи стали кілька громадян, до яких він застосовував газовий балончик, погрожував пістолетом системи Флобера, безпричинно наносив удари руками та ногами.

Вказані протиправні дії чернігівець фіксував за допомогою відеокамери та для збільшення аудиторії переглядів поширював у мережі Інтернет.

За результатами досудового розслідування та судового розгляду вину зазначеної особи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство), доведено в повному обсязі. Після проведення судово-психіатричної експертизи з’ясовано, що під час вчинення протиправних дій  громадянин перебував у хворобливому психічному стані, а тому до нього застосовано примусові заходи медичного характеру.

Після перевірки законності Чернігівським апеляційним судом рішення суду першої інстанції набрало законної сили, для лікування «блогера» поміщено до відділення з посиленим наглядом Комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», де йому буде забезпечено надання необхідної медичної допомоги.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1664