Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Відбулося спільне навчанням правоохоронців, які протидіють домашньому насильству

  

24 квітня в Чернігівській обласній прокуратурі проведено навчально-практичний семінар щодо особливостей здійснення досудового розслідування, процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях пов’язаних з домашнім насильством.

Участь у заході прийняли представники Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора, обласної та окружних прокуратур, слідчі та дізнавачі підрозділів поліції ГУНП в Чернігівській області.

Учасники семінару обговорили практичні аспекти розслідування кримінальних правопорушень, створення умов для забезпечення прав та інтересів постраждалих від домашнього насильства, невідворотності покарання кривдників.

Протидія домашньому насильству у 2024 році визнана одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів.

Упродовж 3 місяців поточного року в області розслідувалося 103 кримінальні провадження даної категорії. До суду направлено 57 обвинувальних актів.

Від домашнього насильства потерпіло 69 осіб, з них 56 жінок та 1 дитина. Загинуло 3 особи.

Прокурорами підтримано публічне обвинувачення в судах у 30 кримінальних провадженнях, у яких стосовно кривдників винесено обвинувальні вироки.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 10