Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Сприяв ворогу у здійсненні збройної агресії проти України

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 38-річному мешканцю області у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, представники спецслужб країни-агресора ще до початку повномасштабного вторгнення завербували інспектора прикордонної служби вищої категорії для збору даних. Виконуючи завдання, чоловік здійснив фотографування та передачу документів із грифом обмеження доступу про охорону державного кордону України.

Під час проведення обшуку виявлено та вилучено мобільні телефони, які містять інформацію призначену для передачі ворогу.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Викриття протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБУ в Чернігівській області спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по 105 прикордонному загону ГВВБ «Центр» ДПСУ.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 769