Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Розтратила майже 500 тис. грн – судитимуть начальницю відділення поштового зв’язку

  

Прокурорами Козелецької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділення поштового зв’язку одного з населених пунктів Чернігівського району АТ «Укрпошта» за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в умовах воєнного стану, внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж листопада 2023 року начальниця відділення поштового зв’язку здійснила більше сотні банківських транзакцій, перерахувавши таким чином на власний банківський рахунок та рахунки третіх осіб грошові кошти у розмірі майже 500 тис. грн без подальшого внесення готівки у касу підприємства.

За вчинене обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Козелецької окружної прокуратури

кількість переглядів: 428