Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

За реагування Прилуцької окружної прокуратури до бюджету буде повернуто безпідставно сплачені кошти за електроенергію на потреби дитячих закладів

  

За результатами розгляду позовів Прилуцької окружної прокуратури до бюджету буде повернуто безпідставно сплачені кошти за закупівлю електроенергії для потреб дитячих закладів у сумі 605 тис. грн.

Встановлено, що між відділом освіти однієї з територіальних громад Прилуцького району та енергопостачальною компанією укладено договір про закупівлю електричної енергії на потреби навчальних закладів громади.

Однак у ході виконання договору шляхом неодноразового підписання додаткових угод, без належного обґрунтування та документального підтвердження коливання ціни на ринку, з перевищенням максимального ліміту щодо її зміни, майже втричі збільшено ціну на електроенергію та суттєво зменшено обсяги її постачання.

Як наслідок, з бюджету громади безпідставно перераховано понад 400 тис. грн бюджетних коштів.

Відтак, прокуратура звернулась до суду з позовом, який повністю задоволено – кошти підлягають поверненню до місцевого бюджету.

Також задоволено ще один позов Прилуцької окружної прокуратури, поданий з аналогічних підстав, про стягнення майже 200 тис. грн до обласного бюджету, за рахунок коштів якого утримувався комунальний заклад для дітей в місті Прилуки.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 136