Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

До 6 років позбавлення волі засуджено винуватця смертельної ДТП в місті Чернігові, внаслідок якої загинув велосипедист

  

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора Чернігівської окружної прокуратури на вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким місцевого мешканця визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, залишенні в небезпеці потерпілого та призначено покарання у виді 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 5 років (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що у вересні 2022 року 49-річний водій автомобіля «Volkswagen Passat», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на велосипедиста та з метою уникнення відповідальності зник з місця вчинення злочину, залишивши потерпілого без допомоги у небезпечному для життя стані.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень велосипедист помер у лікарняному закладі.

Суд апеляційної інстанції погодився з позицією прокурора щодо м’якості покарання та ухвалив новий вирок, яким винуватця ДТП засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 10 років.

Наразі вирок набрав законної сили.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

кількість переглядів: 102