Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Учасника терористичної організації «ДНР» засуджено до 15 років позбавлення волі

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду жителя міста Донецьк визнано винним у державній зраді, участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч.1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

За даними слідства, у квітні 2014 року 28-річний чоловік  добровільно вступив до підрозділу силового блоку терористичної організації «ДНР» та протягом тривалого часу надавав допомогу ворогу, виконуючи покладені на нього обов’язки та вчиняючи дії спрямовані на протидію силам АТО. Обвинувачений приймав активну участь у бойових діях на території Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва, здійснював облаштування вогневої позиції великокаліберним кулеметом та ніс бойове чергування.

У подальшому чоловік добровільно обійняв посаду «розвідника-корегувальника», отримав військове звання «рядовий», обрав собі позивний «Грізлі» та зі зброєю в руках брав безпосередню участь у бойових діях на боці ворога.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 71