Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2024

Викрито жителя Прилуччини, який вимагав гроші у матері зниклого безвісти військовослужбовця

  

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури  повідомлено про підозру 48-річному жителю міста Прилуки у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що чоловік разом з іншими особами, дізнавшись про отримання жителькою одного з сіл Прилуцького району грошових коштів у вигляді соціальних виплат у зв'язку зі зникненням  безвісти сина-військовослужбовця в зоні бойових дій, вдяглися у  військову форму та видали себе за працівників районного ТЦК та СП. Повідомивши потерпілій, що її чоловік нібито знаходиться у розшуку, вони вимагали 3 тис. доларів США, погрожуючи застосуванням незаконних заходів примусу, передбачених до порушників законодавства щодо мобілізації, у вигляді обмеження права пересування та примусової доставки до ТЦК.

Внаслідок вказаних злочинних дій потерпілій заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму понад 100 тис. грн.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України одразу після отримання неправомірної вигоди.

Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Чернігівського управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 138