Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2017

Прокуратура вимагає відшкодувати 150 тис грн втрат за зміну цільового призначення сільськогосподарських угідь

   

Органи прокуратури області системно вивчають питання дотримання вимог законодавства при використанні суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.

Відповідно до ст. 209 Земельного кодексу України у випадку зміни цільового призначення земельної ділянки землекористувач повинен сплати втрати сільськогосподарського призначення. 

Прокурорами установлено факти, коли суб’єкти господарювання з метою використання землі у підприємницькій діяльності змінюють її цільове призначення, ухиляючись при цьому від сплати втрат до бюджету.

Так, за заявою громадянина на території однієї із сільських рад Ніжинського району цільове призначення земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 5 га змінено з метою здійснення підприємницької діяльності з риборозведення.

При цьому, втрати сільськогосподарського виробництва у сумі помад  150 тис грн, розраховані землевпорядною організацією на замовлення власника та затверджені відповідним розпорядженням місцевої райдержадміністрації до бюджету не сплачено.

З метою усунення порушень прокуратурою області заявлено позов з вимогою стягнення до бюджету територіальної громади 150 тис грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1732