Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

Жителя Одещини судитимуть за вчинення хуліганських дій та закінчений замах на надання неправомірної вигоди

  

За належного процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування за фактом грубого порушення громадського порядку (ч. 1 ст. 296 КК України) та закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України).

Як встановлено слідством, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, поблизу нічного клубу «Даймонд» вчиняв дії, що супроводжувалися винятковим цинізмом та особливою зухвалістю. В подальшому, діставши з кишені стартовий пістолет марки «STALKER 917-S», здійснив чотири постріли в бік жінки, яка зробила зауваження з приводу його антигромадської поведінки.

За вказаним фактом слідчим відділом поліції здійснювалося досудове розслідування, однак  було зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного.   

Зловмисник, будучи обізнаним про факт перебування у розшуку, бажаючи уникнути кримінальної відповідальності та усунути обмеження щодо перетину державного кордону України, вирішив надати неправомірну вигоду службовим особам СВ Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області з метою прийняття ними рішень про закриття кримінального провадження або вчинення дій щодо припинення його розшуку.

Так, знаходячись у службовому кабінеті слідчого відділу, обвинувачений запропонував службовій особі неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн., від отримання якої службова особа СВ Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області відмовилася.

Наразі досудове розслідування стосовно правопорушника завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1646