Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Прокуратурою області забезпечуються права неповнолітніх у місцях несвободи

  

На виконання доручення керівництва відділом ювенальної юстиції прокуратури області у жовтні-листопаді поточного року проведено перевірку додержання прав вихованців ДУ «Прилуцька виховна колонія» на охорону здоров’я.

У ході перевірки, до проведення якої залучено 8 лікарів різного профілю, встановлено, що вихованці установи не у повній мірі забезпечені належним рівнем надання медичних послуг.

Попри те, що профілактичний огляд засуджених проводиться своєчасно,  неповнолітні постійно перевіряються на небезпечні інфекційні захворювання та ВІЛ, спеціалістами виявлено недоліки в організації медичної роботи.

Окрім того, матеріально-технічна база закладу охорони здоров’я в установі потребує оновлення, будівля та внутрішні приміщення – поточного ремонту.

Причинами вказаного, поряд з іншим, є реформування медичного забезпечення засуджених в Україні.

За результатами перевірки прокуратурою області внесені документи реагування з метою усунення виявлених порушень та поновлення прав дітей на охорону здоров’я.

Стан дотримання конституційних прав неповнолітніх  у місцях несвободи й надалі залишається на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1940