Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

У регіональній прокуратурі відбувся семінар на тему: «Проблемні питання при проведенні першочергових слідчих дій, з урахуванням змін до кримінального процесуального законодавства, а також особливості розслідування окремих категорій злочинів»

  

Організація і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження, нагляд за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку є однією з основних конституційних функцій прокуратури.

З метою забезпечення порядку організації роботи на напрямі у прокуратурі області проведено навчальний семінар на тему: «Проблемні питання при проведенні першочергових слідчих дій, з урахуванням змін до кримінального процесуального законодавства, а також особливості розслідування окремих категорій злочинів».

У роботі семінару взяли участь працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи, а також слідчі територіальних органів поліції, служби безпеки, фіскальної служби.

Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Олександр Бутович зазначив, що у законодавстві відбулися важливі зміни, які спростили механізм притягнення до відповідальності учасників процесу у зв’язку з прийняттям незаконних рішень під час розслідування кримінальних проваджень.

Враховуючи прийняті норми закону, заступник прокурора наголосив на необхідності удосконалення роботи слідчих та прокурорів при розслідуванні кримінальних проваджень на пріоритетних напрямках та їх персональній відповідальності.

Також під час заходу обговорено питання дотримання прав учасників кримінального провадження, проблемні питання досудового розслідування кримінальних проваджень про кримінальні корупційні правопорушення, причини ухвалення судами виправдувальних вироків у справах зазначеної категорії та інше.

Під час заходу, учасники обмінялися думками, поділилися досвідом та позитивними напрацюваннями.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 
 
кількість переглядів: 1649