Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким за таємне викрадення чужого майна винну особу засуджено до 3 років позбавлення волі

  

 

          Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду наприкінці січня поточного року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Ріпкинського районного суду, яким жителя району за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням до приміщення) призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 6 місяців арешту.

         У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у червні 2018 року повторно, за попередньою змовою з іншою особою, проникнувши на територію господарства, таємно викрав з ангару металобрухт одного з підприємств району.

         Прокурором у судовому засіданні доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких корисливих злочинів, на шлях виправлення не став та після звільнення з місць позбавлення волі в період непогашеної судимості повторно вчинив тяжкий умисний злочин. Також залишено поза увагою і відсутність позитивних характеристик обвинуваченого те, що одна пом’якшуюча покарання обставина не може бути підставою для призначення більш м’якого покарання, не передбаченого санкцією ч. 3 ст. 185 КК України.

         Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі.

         Вирок набрав законної сили.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

 

 

кількість переглядів: 1797