Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

До адміністративної відповідальності притягнуто посадовця, який придбав автомобіль та не повідомив про це НАЗК

  

Як з’ясувалося, порушник, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, являючись суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, у травні 2018 року придбав автомобіль KIA Sportage  вартістю понад 600 тис грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (2018 рік – 88100 грн), зазначений суб’єкт у 10-й строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство.

В порушення вказаної норми, посадовець у встановлений Законом строк не повідомив НАЗК про набуття права власності на транспортний засіб.

Відтак, прокурором у суді доведено вину чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2       ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначено стягнення у виді штрафу розміром 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 грн.).

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1339