Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Прокуратура вимагає стягнути до бюджету збитки за неякісне виконання договору підряду на реконструкцію приміщення навчального закладу

  

Органами прокуратури області приділяється значна увага захисту інтересів держави в бюджетній сфері.

За результатами вивчення прокуратурою стану додержання вимог бюджетного законодавства встановлено, що відділом освіти, сім'ї, молоді та спорту однієї з райдержадміністрацій області укладено договір підряду на реконструкцію приміщення навчального закладу з одним із суб’єктів господарювання м. Чернігова.

Встановивши неналежне виконання умов договору сторонами, місцевою прокуратурою за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію освітнього закладу, внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України. В ході досудового розслідування проведено судову будівельно-технічну експертизу, за висновками якої визначено, що обсяги виконаних будівельних робіт не відповідають їх вартості.

Враховуючи порушення економічних інтересів держави та протиправність дій сторін договору, прокуратурою заявлено позов про стягнення вартості невиконаних будівельних робіт до бюджету. 

Наразі Господарським судом області відкрито провадження у даній справі.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1332