Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2019

Завдяки участі прокурора упереджено безпідставне вибуття з користування державного підприємства, що має стратегічне значення для продовольчої безпеки держави, земельної ділянки площею 11,4 га

  

Органами прокуратури області вживаються заходи до захисту майнових інтересів держави, у тому числі державних підприємств, які внаслідок стратегічного значення для продовольчої безпеки, не підлягають приватизації.

Установлено, що до держаного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», частка державної власності в статутному фонді якого складає 100 %, приватним суб’єктом господарювання подано позов про припинення права постійного користування земельною ділянкою  площею 11,4 га, наданої для обслуговування виробничої бази у м. Бахмач, де знаходиться філія підприємства – «Хлібна база № 87», що нараховує 33 об’єкти нерухомості.

Оскільки припинення права постійного користування негативно  позначилося б на реалізації покладених на підприємство завдань та враховуючи наявність підстав, визначених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурором подано заяву про вступ у розгляд вказаної справи, яку судом задоволено.

За активної участі прокурора, який виступив на стороні відповідача у справі, рішенням Господарського суду Чернігівської області від 02.05.2019 у задоволенні позову відмовлено у зв’язку з необґрунтованістю позовних вимог.

Таким чином, упереджено безпідставне вибуття з державної власності 11,4 га земель категорії «землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення». 

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1473