Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

За апеляційною скаргою першого заступника прокурора області чоловіка за вбивство на ґрунті ревнощів засуджено до 11 років позбавлення волі

  

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 16.09.2019 задоволено апеляційну скаргу першого заступника прокурора області Балєва Ю.О. на вирок Менського районного суду Чернігівської області у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

У судовому засіданні підтверджено, що у листопаді 2017 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті ревнощів, умисно завдав особі не менше 13 ударів у життєво-важливі органи. Удари наносив дерев’яним стільцем, кулаками рук та ногами, взутими в берці. В результаті спричинив комплекс тілесних ушкоджень, які потягли смерть потерпілого у реанімаційному відділенні Новгород-Сіверської центральної районної лікарні.

Ще раніш винний повідомляв, що після повернення з роботи застав потерпілого вдома у своє цивільної дружини, з якою проживав останні 4 місяці. Вказане обурило засудженого та стало причиною вбивства. 

Прокурор у судовому засіданні довів, що покарання призначене районним судом у виді 9 років позбавлення волі є занадто м’яким та таким, що не відповідає особі обвинуваченого та ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

Своїм вироком Чернігівський апеляційний суд засудив обвинуваченого за ч. 1 ст. 115 КК України та призначив покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1277