Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

За реагування ювенальних прокурорів вже п`ять сільських та селищних рад зобов’язано визначити перелік об’єктів, на яких злісні неплатники аліментів на утримання дітей відбуватимуть суспільно корисні роботи

  

Чернігівським окружним адміністративним судом у вересні поточного року підтверджено правильність позиції прокурора та визнано протиправною бездіяльність двох органів місцевого самоврядування Менського району при зволіканні у виконанні обов’язку визначення місця та виду робіт, які мають виконувати особи, притягнуті до адміністративної відповідальності за несплату аліментів.

Так, до чинного законодавства внесено зміни, якими посилено відповідальність злісних неплатників аліментів та запроваджений такий вид адміністративного стягнення, як суспільно корисні роботи. За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата, яка в подальшому перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби задля погашення заборгованості.

За результатами вивчення витребуваної інформації органами  прокуратури області встановлено, що внаслідок недотримання порядку виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, винні особи фактично уникали відповідальності через відсутність об’єктів, на яких мали б працювати.

За позовом прокурора судом визнано таку бездіяльність двох сільських рад Менського району протиправною та зобов’язано останніх визначити перелік таких об’єктів.

Упродовж поточного року за позовами органів прокуратури області вже п`ять органів місцевого самоврядування зобов’язано визначити аналогічні переліки об’єктів.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1216