Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2019

Апеляційним судом вкотре підтверджено правомірність позиції ювенальних прокурорів

  

Шостим апеляційним адміністративним судом 11.12.2019 залишено  в силі рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 03.09.2019, яким  задоволено позовні вимоги заступника керівника Менської місцевої прокуратури та визнано протиправною бездіяльність одного з органів місцевого самоврядування при зволіканні у виконанні обов’язку визначення місця та виду робіт, які мають виконувати особи, притягнуті до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що внесеними до чинного законодавства змінами посилено відповідальність злісних неплатників аліментів та запроваджений такий вид адміністративного стягнення, як суспільно корисні роботи. За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата, яка в подальшому перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби задля погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Менською місцевою прокуратурою за результатами вивчення витребуваної інформації встановлено, що внаслідок недотримання Порядку виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, винні особи фактично уникали відповідальності через відсутність об’єктів, на яких мали б працювати. Враховуючи вказані обставини, ювенальними прокурорами підготовлено та направлено до суду відповідний позов, за результатами розгляду якого судами першої та апеляційної інстанцій підтверджено правомірність вимог прокурора в повному обсязі.

Робота з окреслених питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1367