Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

Ювенальні прокурори вимагають стягнути із постачальника 99 тисяч гривень надмірно сплачених коштів

  

Ювенальними прокурорами проводиться активна робота щодо виявлення фактів незаконного використання бюджетних коштів, спрямованих на закупівлю товарів, робіт та послуг для закладів для дітей.

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, Ніжинська місцева прокуратура пред’явила позов в інтересах держави до приватного підприємства про визнання недійсною додаткової угоди до договору закупівлі металопластикових вікон, укладеного з Управлінням освіти Ніжинської міської ради та стягнення 99 906 гривень.

З’ясовано, що сторонами після укладення договору закупівлі 148 металопластикових вікон для закладів освіти м. Ніжина на загальну суму майже 600 тисяч гривень у вересні 2017 року укладено додаткову угоду.

Одночасно сторонами підписано нову специфікацію до договору, якою передбачено зменшення кількості вікон до 112 та одночасно збільшено вартість кожного вікна від 8% до 50%.

У порушення вимог ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі» постачальником не надано підтверджуючих документів щодо коливання цін на вказаний товар, а вартість окремих вікон збільшилась більше ніж на 10%.

У подальшому за виконані роботи підприємству перераховано вказані кошти в повному обсязі. Відтак, з місцевого бюджету безпідставно сплачено майже 100 тисяч гривень.

Вказану суму збитків обраховано в ході ревізії, проведеної Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області, під час якої за ініціативи місцевої прокуратури перевірено правомірність збільшення вартості вікон за цим договором.

Реагуючи на виявлене порушення, прокуратура ініціювала визнання зазначеної додаткової угоди недійсною та стягнення коштів у бюджет у судовому порядку. На даний час Господарським судом Чернігівської області відкрито провадження у справі.

Довідково: ще 3 позови прокуратури стосовно визнання недійсними додаткових угод про збільшення вартості природного газу для опалення закладів освіти та стягнення надмірно сплачених коштів на загальну суму 580  тисяч гривень перебуває на розгляді в судах.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1231