Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

Забезпечено реальне виконання судових рішень за позовами прокурора на загальну суму майнових вимог 104 млн грн

    

Примусове виконання рішень судів є завершальною стадією судового провадження у ході якого досягається реальне поновлення інтересів держави, тобто досягається мета всього процесу реалізації представницьких повноважень прокурора.

Відтак, органами прокуратури області забезпечується контроль за ходом виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурора з метою їх якнайшвидшого та повного виконання з одночасним додержанням вимог законодавства усіма учасниками виконавчого провадження та посадовими особами органів державної виконавчої служби.

Упродовж 2021 року вже вивчено понад 60 виконавчих проваджень, за наявності підстав ініційовано внесення скарг на рішення, дії або бездіяльність державних виконавців у порядку відомчого контролю та до суду, 19 з яких вже розглянуто та задоволено.
У взаємодії з органами державної виконавчої служби запроваджено результативну практику щодо звернення до судів із заявою щодо обмеження боржників за виконавчими провадженнями у виїзді за кордон.

Як результат, за 3 місяці 2021 року забезпечено реальне виконання судових рішень за позовами прокурорів на суму понад 104 млн грн, у т.ч. 60,5 млн грн, - за позовами минулих років. У державну та комунальну власність повернуто та попереджено до вибуття майже 200 га земель. 

Разом з тим, на виконанні ще залишаються судові рішення на загальну суму понад 64 млн грн, тож подальша робота з цих питань триває.  

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1046