Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору закупівлі комунальним підприємством асфальтобетонних сумішей на 35 млн грн

   

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області порушено провадження у справі за позовом Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної аудиторської служби України до одного з комунальних підприємств Чернігова про визнання недійсним рішення тендерного комітету щодо визначення суб’єкта господарювання переможцем торгів з закупівлі асфальтобетонних сумішей та визнання недійсним укладеного з переможцем торгів договору на його закупівлю на суму понад 35 млн грн.

Державною аудиторською службою України проведено моніторинг указаної процедури закупівлі та виявлено суттєві порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та невідповідність тендерної пропозиції учасника-переможця вимогам тендерної документації.
Зокрема, подана тендерна пропозиція не містила накладеного електронного підпису учасника/уповноваженої особи учасника процедури закупівлі чи будь-якого електронного підпису, що унеможливлює ідентифікацію підписувача та підтвердження цілісності вкладеного файлу.

Ураховуючи викладене, пропозиція товариства-переможця підлягала відхиленню відповідно до ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі».

Ігнорування замовником вимог законодавства призвело до вжиття прокурором заходів реагування та звернення до суду з відповідним позовом.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 889