Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

Правоохоронцями викрито незаконну діяльність особи з розповсюдження на території Чернігівщини незаконно виготовлених тютюнових виробів та алкогольних напоїв

  

Чернігівською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактами незаконного придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією ж метою та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та алкогольної продукції (ч. 1 ст. 204 КК України).

У ході розслідування установлено, що житель м. Чернігова на території Чернігова та Чернігівської області у 2019-2020 роках неодноразово займався придбанням, транспортуванням, зберіганням та збутом до торгівельних закладів для подальшого продажу незаконно виготовлені тютюнові вироби та алкогольні напої.

Відповідно до висновків експерта, вилучені правоохоронцями тютюнові вироби та алкогольні напої були марковані підробленими марками акцизного податку. Окрім цього алкогольні напої є водним розчином етилового спирту та не відповідають вимогам ДСТУ.

Загалом у підозрюваного в місцях зберігання незаконно виготовленої підакцизної продукції вилучено 52223 пачки тютюнових виробів та 806 пляшок алкогольних напоїв.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 982