Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

Вирок чернігівським дівчатам за булінг залишено без змін

  

Ювенальним прокурором забезпечено участь в перегляді вироку суду першої інстанції за апеляційними скаргами захисників в інтересах неповнолітніх, які вчинили хуліганські дії, пов’язані із прилюдним приниженням своїх одноліток.

Чернігівський апеляційний суд залишив без змін вирок Деснянського районного суду м. Чернігова від 23.02.2021, яким п’ятьох місцевих дівчат засуджено за грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України). Апеляційні скарги сторони захисту залишено без задоволення.

Нагадаємо, що судом першої інстанції призначено покарання двом дівчатам у виді 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, ще трьом – у виді 2 років позбавлення волі та звільнено відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.


В судовому засіданні доведено, що упродовж березня-квітня 2017 року обвинувачені періодично, використовуючи малозначний привід, публічно з’ясовували стосунки з потерпілими та завдавали останнім тілесні ушкодження. При цьому, інші підлітки, які за цим спостерігали, знімали знущання та побої на відео.
    Вирок суду набрав законної сили.

кількість переглядів: 1171