Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

На вчиненні корупційних кримінальних правопорушень викрито посадовців Державної екологічної інспекції. Відео

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Служби безпеки України на отриманні неправомірної вигоди               (ст. 368 КК України) викрито одного із державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

Установлено, що службовець Державної екологічної інспекції одержав неправомірну вигоду від керівника одного із сільськогосподарських  підприємств Чернігівського району за лояльне ставлення під час проведення перевірки та подальше невтручання у господарську діяльність.

44-річного посадовця затримано безпосередньо на місці вчинення кримінального правопорушення. Під час проведення невідкладного обшуку слідчим спільно з прокурором у нього виявлено та вилучено 10 000 грн., отриманих як неправомірна вигода.

Інспектору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, повідомлено про підозру за фактом зловживання владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) начальнику одно із відділів Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець вніс недостовірні дані до розрахунку шкоди, завданої понаднормовими викидами в атмосферне повітря одного з промислових підприємств міста Чернігова.
Згідно даних судової експертизи такими діями завдано збитків на суму понад 500 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1775