Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

В управління АРМА передано корпоративні права підприємства, пов’язаного з Російською Федерацією, на понад 30 мільйонів гривень

  

За клопотанням прокурорів Чернігівської обласної прокуратури арештовано та передано в управління АРМА нерухоме майно та корпоративні права підприємства Чернігівщини, бенефіціарним власником якого є Кіпрська компанія, підконтрольна резидентам Російської Федерації. Орієнтовна вартість цього майна становить понад 30 млн грн.

За даними слідства, службові особи підприємства упродовж 2016-2019 років використовували у своїй господарській діяльності комплекс виробничих та складських приміщень, які розташовані на земельній ділянці Чернігівської міської ради площею 82 га.

При цьому, упродовж вказаного періоду, не маючи правовстановлюючих документів на земельну ділянку, службові особи підприємства умисно ухилялися від їх оформлення. Як наслідок, не сплатили понад 42 млн грн земельного податку.

У подальшому легалізували грошові кошти шляхом проведення фінансових операцій.

Досудове розслідування за фактом ухилення від сплати земельного податку у особливо великих розмірах та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України) здійснюється під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР НП України.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 536