Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

У державну власність повернуто земельну ділянку закладу освіти вартістю понад 26 млн грн

  

Господарським судом Чернігівської області розглянуто позов обласної прокуратури про витребування на користь держави з незаконного володіння селищної ради земельної ділянки закладу освіти загальною площею майже 100 га та вартістю понад 26 млн грн.​

Установлено, що земельна ділянка, яка перебуває у постійному користуванні державного професійного аграрного ліцею для ведення учбового господарства, Головним управлінням Держгеокадастру області передана селищній ОТГ у комунальну власність.

Така передача відбулася всупереч вимогам законодавства, оскільки земельна ділянка аграрного ліцею відноситься до земель державної власності, тому, відповідно до ст. 117 Земельного кодексу України, не може передаватися у комунальну власність.

Завдяки активній правовій позиції прокурора в суді сторони добровільно підписали акт про повернення зазначеної земельної ділянки та селищною радою на сесії прийнято рішення про передачу її з комунальної у державну власність.

Відомості про реєстрацію права державної власності на 100 га землі внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 320