Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2022

Суд зобов’язав привести укриття у придатний для використання стан

  

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про визнання протиправною бездіяльність одного із професійних навчальних закладів Чернігівського району та зобов’язано привести дві захисні споруди цивільного захисту у стан, придатний для використання за цільовим призначенням – укриття учасників навчального процесу в умовах воєнного стану.

Прокурором встановлено, що заклад освіти, на балансі якого перебуває дві захисні споруди площею понад 840 кв. м. місткістю до 400 осіб та призначені безпосередньо для укриття його вихованців, не забезпечив їх відповідність вимогам законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у разі застосування засобів масового ураження.

У результаті застосування прокурором представницьких заходів реагування суд задовольнив позовні вимоги, поновив інтереси держави та учасників навчального процесу.

Наразі на розгляді у суді перебуває ще чотири позови вказаної категорії, у яких балансоутримувачі захисних споруд, розташованих при навчальних закладах області, дотепер не забезпечили їх схоронність та приведення у стан готовності до використання за призначенням.

Робота на даному напрямі триває.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 407