Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

Виготовляли відеоматеріали для виправдання російської агресії – на Чернігівщині судитимуть двох місцевих мешканців

  

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців області за вчинення умисних дій, спрямованих на виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, протягом березня 2022 року чоловік та жінка перекладали з німецької мови відеоматеріали телерадіокомпанії країни-агресора, які виправдовували військове вторгнення РФ. У подальшому, розміщували переозвучені російською мовою власними голосами відеосюжети у самостійно створеному загальнодоступному телеграм-каналі.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих відео мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

За вчинене обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводилося слідчим відділом УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 548