Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2023

Постане перед судом за глорифікацію збройної агресії РФ проти України

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Корюківського району за вчинення умисних дій, спрямованих на поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, жінка, використовуючи власний обліковий запис у соціальній мережі «Однокласники», поширювала публікації, де йшлося про підтримку захоплення територій нашої країни та прославляння російських військових.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах глорифікації (вираження прихильності) до військових країни-агресора.

Під час обшуку за місцем проживання обвинуваченої виявлено та вилучено мобільний телефон, який містить інформацію поширювану в соціальній мережі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 677