Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

Задоволено позов прокуратури щодо охорони земель водного фонду

  

Чернігівським районним судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах Михайло-Коцюбинської селищної ради до приватних осіб та ГУ Держгеокадастру в Чернігівській області про визнання незаконним та скасування наказу, скасування рішення про державну реєстрацію та повернення земельної ділянки водного фонду площею 12 соток, оціночною  вартістю майже 430 тис. грн.

Підставою для вжиття заходів прокурорського реагування стало те, що ГУ Держгеокадастру передало у приватну власність для індивідуального садівництва із земель державної власності на території Мньовської сільської ради земельну ділянку прибережної захисної смуги річки Річище, яка є лівим рукавом річки Дніпро.

Використання прибережних захисних смуг не за цільовим призначенням може призвести до забруднення та засмічення водних об`єктів, а також до їх осушення, виснаження, що негативно впливатиме на можливість водокористування.

За таких обставин, суд підтримав беззаперечні доводи прокурора та на підставі проаналізованих доказів задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Земельна ділянка прибережної захисної смуги підлягає поверненню у власність держави.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 448